Проблемите с нелегалните мигранти са и  в законодателството, и в

...
Проблемите с нелегалните мигранти са и  в законодателството, и в
Коментари Харесай

Съдия: Проблемите с мигрантите идват от законодателството, правоприлагането и разследването

Проблемите с незаконните мигранти са и  в законодателството, и в правоприлагането, и в следствието. Това съобщи пред БНР съдията от Административния съд в София-град Пламен Панайотов, някогашен заместник-председател на закрития към този момент Специализиран углавен съд. Като прокурор и като арбитър той е работил по каузи, свързани с мигрантите.

Методология по следствие на този тип незаконна активност нямаме, уточни Пламен Панайотов м коментар за последните произшествия с мигранти у нас.

Като причина за леките наказания той открои масовото използване в досъдебните производства на текст от Наказателния кодекс, който планува за лицата, помагащи на мигрантите на територията на страната, доста невисок размер на наказванията.

Според него голяма част от тези производства, които се водят за каналджийство, в действителност не са за каналджийство в смисъла на проведена група, а за единични проявления – на лица, които в обособени  случаи дават помощ с превоз и настаняване.

Преминаването на границата в доста от случаите не е документирано. Мигрантите се хващат към този момент в страната и не се обгръща незаконната активност, която носи най-големите облаги, разясни Пламен Панайотов.

По думите му този вид незаконни групи много добре познават законодателството и се възползват от малките врати в него, а финансовите тласъци за присъединяване са доста огромни.

Панайотов счита, че увеличаването на наказванията в НК само по себе си не би решило нито един от в този момент съществуващите проблеми.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР